tirsdag 12. februar 2013

PASTA ARRABBIATA

 
Pasta Arrabbiata er en "sint" pastarett, sterkt krydret og veldig populær i Roma og det sentrale Italia. Her kan du kan øke eller redusere mengen med chili alt etter hvor sterk du ønsker sausen. 
 
Ingredienser:
7 ss olivenolje
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
125 gr. bacon, skåret i tynne strimler
2 bokser hermetiske tomater, hakkede
1/2 rød chili, finhakket
Salt
Pepper
Friske basilikumblader, revet i 1 cm store biter
1 ss snøfrisk
1 ss hvit cheddar, revet
Pasta, ukokt 500 gr.
Parmecan
Maldonsalt

- Ha 6 ss olivenolje og hvitløk i en panne. Fres hvitløken ved middels sterk varme til den såvidt begynner å skifte farge.
- Tilsett baconstrimlene og fres videre til de er pent brune, men ikke sprø.
- Tilsett hermetiske tomater, chili og salt. Vær forsiktig med saltet - husk at også baconet gir saltsmak.
- Kok sausen over svak varme til det meste av tomatsaften er kokt inn. Det tar ca. 30 - 40 minutter avhenigig av hvor stor panne du har. Sett sausen tilside så lenge.
- Kok pastaen al dente i en egen kjele. Hell fra kokevannet og la pastaen renne godt av.
- Sett tomatsausen tilbake på platen. Tilsett snøfrisk, cheddar og basilikumblader.
- Bland ferdigkokt pasta og resten av olivenoljen med tomatsausen. Smak til med salt og pepper.
- Server med parmecanost og maldonsalt.

Tidsbruk: 1 time.
Porsjoner: 4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar