søndag 13. januar 2013

VAFLER PÅ 1-2-3

Bilde fra Matprat

Da jeg var liten laget vi ofte vafler på søndager. Denne oppskriften er enkel, og kanskje har du allerede alt du trenger i skapet. Røren gir ca. 8 vaffelplater. Denne oppskriften har jeg funnet på Matprat

Ingredienser
4 dl hvetemel
4 dl melk
5 stk egg
100 g smeltet smør
5 ss sukker
1 ts malt kardemomme

- Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
- Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. La røren stå og svelle 1/2 time.
- Stek vaflene og server dem gjerne varme. Serveres med syltetøy, rømme, sukker, smør og/eller brunost.

Om vafler
De vanligste ingrediensene i vafler er hvetemel, melk, egg og sukker. Ofte tilsettes også litt smeltet fett i form av margarin eller smør, dessuten også krydderet kardemomme. Noen tilsetter også litt bakepulver eller vaniljesukker.

Et gammelt triks for å få sprøere vafler er å lage røren så tykk som mulig, og deretter la den stå og svelle minst en time før steking. Når vaffeljernet så er varmt blandes vann i røren til den får ønskede konsistensen.

Vafler spises enten som de er, eller med tilbehør som syltetøy, pisket krem, rømme eller smør og brunost. Eple og nøtter og wienerpølse er også kjent som tilbehør.

Når man steker vafler i jern, med for mye røre, vil røren flyte utenfor selve mønsteret. Disse utvekstene som dannes kalles badikker, og mange foretrekker å fjerne dem før man serverer pga. estetikken.

Vaffeljernet ble oppfunnet av Cornelius Swarthout og ble tatt patent på den 24. august 1869. Amerikanerne feirer dette med vaffeldag, mens i Europa feires vaffeldagen den 25. mars.


Bloggen er registert på
http://bloggurat.net/minblogg/registrere/4b971ce3df4271821f281676d706bc8ff53a58b8


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/4623929/?claim=syeq3dg9jqj">Follow my blog with Bloglovin</a>


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar