Biscotti er nydelige hjemmelagde italienske kjeks. De dyppes gjerne i Vin Santo, sterk kaffe eller sjokolade. I denne varianten har jeg tilsatt appelsinskall, grovhakkede mandler og mørk sjokolade. Kjeksene er holdbare i flere uker hvis du oppbevarer de i en tett boks. Dekorerer du de med sjokolade, er holdbarheten kortere.
Ingredienser
150 g smør
300 g sukker
1 appelsin, revet skall
3 egg
150 mandler, grovhakket
100 g mørk kokesjokolade
6 dl hvetemel
1 1/2 ss vaniljesukker
2 ts bakepulver
En klype salt
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Rør smør og sukker godt sammen.
- Bland inn resten av ingrediensene.
- Tilsett litt mer mel om deigen er veldig klissete.
- Del deigen i fire og rull hver del til en pølse like lang som den korteste siden på stekebrettet.
- Legg rullene på bakepapir og trykk dem litt flate.
- Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter.
- Ta brettet ut av ovnen og skjær pølsene i smale skiver på skrå. Legg de tilbake på stekebrettet og stek i 10 minutter til.
- Avkjøl kakene på rist, og oppbevar i en boks.
- Tidsforbruk: ca. 1 1/2 time.
- Oppskriften gir ca. 40 biscotti.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar